FianieEshop&COMELSStore.blogspot

FianieEshop&COMELSStore.blogspot
FianieEshop&COMELS Store.blogspot merupakan blog yang Menjual barang serbaneka secara online. Blog ini diwujudkan untuk menjadi medium perkongsian dan info -info tentang produk2x yg terdapat di kedai kami..semoga blog ini menjadi manfaat utk semua pelanggan mahupun yang sudi menyinggah ke blog ini..Sila klik pada gambar banner kedai kami di atas untuk terus ke kedai online kami. sekian terima kasih..

Dapatkan Set Pen Pintar My Iman

Dapatkan Set Pen Pintar My Iman . Set pembelajaran anak-anak yang pasti buat anda teruja. Klik pada banner diatas untuk info lanjut dan tempahan. Agent juga dikehendaki!

Isnin, 27 Mei 2013

Kad Imbas Bijak Alif Ba Ta (terbaru!)




Assalamualaikum wbt


Flashcard cover baru..isi baru...dan ada panduan guna kad imbas serta tips mengajar anak al-quran dari ustazah aisyah...kad ade 48 keping..sedang dicetak beribu ribu unit sekarang..tunggu kemunculannya..

PANDUAN MENGAJAR FLASHCARD KEPADA SI KECIL DAN MENDIDIK ANAK MENGHAFAZ AL-QURAN OLEH USTAZAH AISHAH

Perbezaan masa dan zaman menjadikan perkembangan pembelajaran dan teknik mengajar anak-anak juga berbeza.Jika dahulu, suatu keajaiban bila kanak-kanak usia 4 tahun boleh membaca buku, tetapi pada hari ini, ia hampir menjadi perkara yang biasa.Begitu juga, jika 10 tahun lalu, agak mustahil untuk melihat anak seusia dua dan tiga tahun meghafaz Al-Quran, kini dengan adanya kajian, cubaan dan pengalaman, ia bukanlah suatu perkara yang mustahil lagi. Ramai anak-anak kecil seawal usia dua dan tiga tahun sudah mampu membaca dan menghafal surah-surah mudah dari Al-Quran hasil dari didikan dan tunjuk ajar ibu bapa.Malahan, dengan peredaran masa ini juga, masyarakat mula sedar dengan kemajuan kebolehan kanak-kanak dan pelbagai usaha dan alat bantu mengajar yang berada di pasaran boleh dimanfaatkan oleh ibu bapa.Antara 2 aspek utama untuk kanak-kanak mudah membaca dan menghafal Al-Quran:


PERTAMA: Diperkenalkan dengan huruf-huruf Al-Quran dari usia bayi lagi.KEDUA: Sentiasa diperdengarkan dengan alunan ayat-ayat suci Al-Quran.- Soalan 


1: Bagaimana ingin perkenalkan huruf-huruf Al-Quran kepada bayi?Jawapan: Antara teknik memperkenalkan huruf-huruf Al-Quran kepada bayi:1- Sentiasa menunjukkan ‘flash card’ huruf Al-Quran dan menyebutkannya dengan jelas kepada bayi.

2- Jangan pegang flash card terlalu jauh kerana keupayaan penglihatan bayi agak terhad pada awal usia mereka.


3- Tarik perhatian bayi untuk melihat flash card tersebut dengan menggunakan gaya dan suara yang gembira supaya bayi dapat merasakan sesi pembelajaran mengenal huruf Al-Quran adalah satu sesi yang menyeronokkan, digemari dan ditunggu-tunggu.

4- Lakukan sesi pembelajaran ini ketika bayi dalam keadaan baik dan tenang seperti selepas mandi, sudah kenyang dan sudah cukup tidur dan bersedia untuk bermain (belajar).

5- Jangan pula ibu cepat merasa jemu dan berputus asa jika bayi tidak menunjukkan reaksi dan minat terhadap flash card yang ditunjuk. Jadikan video kejayaan bayi yang lain mengenal huruf-huruf Al-Quran sebagai bahan motivasi anda untuk terus konsisten dalam mengajar dan sematkan dalam diri bahawa bayi anda juga MAMPU untuk melakukannya.

6- TAHNIAH Jika bayi itu lebih berminat untuk mengoyak, mengenggam, menarik flash card tersebut, memasukkan dalam mulut (tapi hati-hati jangan sampai tercekik) kerana ini bermakna, bayi itu tertarik dengan flash card, sedar dengan kewujudan huruf tersebut dan ingin beramah mesra dengannya.Kerana itulah anda perlu miliki beberapa set flashcard sebagai ‘spare’ kepada flash card yang sudah lunyai dalam ‘sesi beramah mesra’ bersama bayi anda.

7- Mulakan dengan huruf-huruf yang mesra bayi seperti مَ – بَ – تَ dan simpan dahulu huruf-huruf yang sukar seperti خَ – ضَ – ظَ .

8- Lakukan aktiviti ‘bermain’ dengan flash card ini sekerap mungkin. Makin kerap anda ‘bermain flash card’ dengan bayi, makin mesra bayi dengan huruf-huruf tersebut dan ia mempercepatkan proses mengenal dan membaca Al-Quran.

9- Lekatkan juga flashcard pada tempat-tempat yang mudah dilihat oleh bayi seperti dikatilnya, di ruang tamu dan di dinding bilik dan lain-lain.

10- Sediakan juga flash card dalam beg tangan anda atau di dalam kenderaan anda, supaya anda boleh menayangkan flash card sekerap mungkin dan di mana sahaja. Contohnya: kebanyakkan bayi suka menaiki kereta dan diam bila berada dalam kereta, anda boleh menggunakan detik ‘tenang’ bayi ketika ini untuk ‘bermain’ flash card huruf-huruf Al-Quran denganya.

11- Apabila bayi sudah ‘mesra’ dengan flash card, anda boleh mengujinya dengan menyusun dua atau tiga kad, sebut huruf dan bayi akan mengambil kad yang disebut hurufnya. Tahniah, anda berjaya memperkenalkan huruf Al-Quran kepada bayi anda


PM inbox fb page di Comels: Child of Mine Exciting Little Store for order
Or
SMS/Wassap : 0173510627 for fast reply!


Utk borong : email ke fianiedeco@gmail.com

Sabtu, 11 Mei 2013

Pre Order Desi Doll Aamina & Yousuf Muslim Talking Doll Murah. Agent dan belian borong diperlukan

Assalamualaikum wbt...

Salam Ceria kepada semua pelanggan Comels Store


Aamina & Yousof Talking Muslim Dolls!! 



The first muslim doll that can speak! Press on their hands, feet and nose and they will recite Quranic words, phrases and surahs together with their meanings, including:

* Now with Tajweed - correct Arabic pronunciation
* As-Salamu'Alaikum
* Bismillah hir Rahman nir Raheem
* Al-hamdu lillah
* Subhanallah
* Insha'llah
* Jazakallah Khair
* Masha'llah
* La ilaha illallah,Muhammad dur Rasul'llah
* Surah Ikhlas followed by translation
* Surah Fatiha followed by translation
* A few Songs about Islam

***It's perfect gift for birthdays, Eid or any other celebrations that a child would simply love this unique and adorable doll :)



Bella, anak Dr.Halina Mohd Yunos juga sudah pun memiliki Aamina talking doll.

TESTIMONI DR HALINA YANG TELAH MENGHADIAHKAN AAMINA TALKING DOLLS PADA ANAK SULUNGNYA BELLA:
"Bella received something wonderful yesterday.. 

Meet Aamina, people.."
Aamina is a Muslim doll (who wears tudung!!) that can sneeze when you press her nose, then she’ll say “Alhamdullillah”.

If you press her right hand, she can recite Al-Fatihah and Al-Ikhlas with translation in English. Left hand, she’ll give salam, Bismillah, the syahadah.. Both right and left foot also will teaching our children (and ourselves!!) 
something!!


NOW OPEN FOR PRE ORDER (FOR MAY 2013).

-Stok pre order untuk may dibuka mulai SEKARANG! Stok dijangka sampai pada early of June 2013
--->perlu deposit RM100 for booking. Jumlah baki dibayar semasa kami ready untuk pos barang kepada anda!---> Pre order ini hanyalah dibuka kepada sesiapa yang boleh sabar menunggu sehingga barang sampai ke tangan kami!
TARIKH TUTUP PRE ORDER (termasuk belian borong dan drosphip)ADALAH PADA End of MAY 2013.

BELIAN BORONG DAN AGEN DROPSHIP JUGA DIPERLUKAN! 
Email kami jika berminat beli borong dan jadi dropshipper kami untuk mendapatkan info lanjut mengenainya ke fianiedeco@gmail.com

PERINGATAN:



Untuk pengetahuan para customer yg dikasihi sekalian,

Desi Doll Aamina & Yousof ini berasal dari negara United Kingdom. Jadi, buat yang bertanya harga RM190 tu untuk sepasang doll atau utk 1 doll? jawapannya RM190 utk 1 doll termasuk postage ke seluruh malaysia. :)

Sangat Jauh perjalanan Desi Doll. The Talking Muslim Doll ini khas untuk mengajar anak-anak anda kalimah-kalimah yang baik dalam Islam dan teman kala tidur. ~♥
Retail price Desi Doll ini dalam negara kita RM200 ++.
Jadi tuan/puan telah diberikan harga yg cukup SPECIAL dan BERBALOI-BALOI untuk anak anda dengan deposit pendahuluan RM100 yg mudah dibayar.

Video Desi Doll ini KHAS untuk anda, jom saksikan BAGAIMANA DESIDOLL AAMINA BERFUNGSI!! ~♥




video



Apepon mari kita baca sedikit kata-kata dari founder / pengasas Desi doll Aamina & Yousuf ni!!!

“Sometimes the best ideas are the most obvious, so why don’t they exist?”


Nama saya Farzana Rahman dan saya pengasas The Desi Doll Company. Saya ibu kepada Zahrah, anak perempuan kami dan juga anak lelaki kembar, Sami dan Zain; yang mana merekalah sumber inspirasi saya. Semuanya bermula apabila anak perempuan saya berumur 2 ½ tahun dan saya telah cuba untuk mencari mainan yang akan membantu beliau untuk bertutur dalam bahasa ibunya, Urdu. Apabila gagal untuk mencari apa-apa yang bersesuaian, saya cuba merekacipta anak patung Urdu yang boleh bercakap sendiri.


Ia tidak lama sebelum saya menyedari bahawa terdapat kekurangan permainan yang berbahasa "Desi". Bahasa yang dituturkan di benua sub India - dan saya memulakan projek ini untuk menjadi reka bentuk anak patung yang mampu bercakap beberapa bahasa. Ini adalah satu projek besar! Dan selepas 2 tahun bekerja di dalam dan di luar projek saya sedar saya tidak dapat memberi tumpuan kerana dalam masa yang sama,saya pun bekerja juga.


Hanya selepas saya mempunyai kanak-kanak lelaki kembar saya pada November 2006, saya mengambil keputusan untuk menukar dunia perbankan pelaburan bagi Toy Design dan pembuatan.

Menyedari bahawa anak patung bahasa secara teknikal projek yang sangat kompleks dan akan mengambil sedikit masa, saya membuat keputusan, dalam masa yang sama, untuk melancarkan 
anak patung yang boleh bercakap bahasa Arab / Bahasa Inggeris  , Aamina dan Yousuf, which went from design concept to shops in just 5 months, just in time for Eid 2008.
Saya kemudian menulis dan menerbitkan buku pertama saya, buku bunyi cerita kanak-kanak - "Jangan lupa untuk mengatakan Bismillah" pada bulan November 2010.

Saya amat teruja dengan anak patung bercakap ini, kerana ini akan menjadi produk utama pertama Doll Desi dan akan menjadi sumber yang segera untuk kanak-kanak, ibu bapa dan guru-guru.


Kami pantas diiktiraf sebagai bukan sahaja pengeluar mainan tetapi pendidik juga ... pendidik yang suka untuk menggabungkan pembelajaran dengan bermain menyeronokkan.


Desi Doll Syarikat terus berkembang penawaran kepada ibu bapa yang ingin mainan menyeronokkan yang membawa anak-anak jauh dari skrin komputer dan membolehkan mereka untuk membangunkan kemahiran pembelajaran teras mereka melalui bermain fesyen lama, dicampur dengan teknologi ditambah bunyi dan pertuturan.


Semua produk yang dihasilkan oleh kami, yang diilhamkan oleh keperluan untuk membangunkan kemahiran pembelajaran teras dan memberikan anak-anak batu loncatan untuk melanjutkan pelajaran, semua melalui interaksi dan bermain.
Permainan yang unik yang menjadikan pembelajaran mudah dan menyeronokkan ... ia adalah satu kisah yang benar ... tetapi itu merupakan satu perjalanan yang sukar dan satu yang sangat berbaloi 



Aamina - Talking Muslim Girl *


  • Bi-lingual 16" soft plush doll that speaks and sings
  • Interactive hands, feet, number pad and colour pad
  • Over four minutes of sound
  • Muslim doll speaks English and Arabic
  • Fun way for young children to learn languages
  • Ages 3+
  • Aamina speaks when you press her hands and feet.
This is an enjoyable way for your children to learn about Islam and it's teachings.

Click here to listen to hear me speak!

Aamina will recite some essential Quranic words, phrases and surahs together with their meanings, including:
  • Now with Tajweed - correct Arabic pronunciation
  • As-Salamu'Alaikum
  • Bismillah hir Rahman nir Raheem
  • Al-hamdu lillah
  • Subhanallah
  • Insha'llah
  • Jazakallah Khair
  • Masha'llah
  • La ilaha illallah, Muhammad dur Rasul'llah
  • Surah Ikhlas followed by translation
  • Surah Fatiha followed by translation
  • Songs about Islam


Aamina
TESTIMONI FROM Aamina customers:

KIT KAT  (Sunday, 25 September 2011) 
Rating: 5 
SALAM TO ALLrnITS A GOOD IDEA!rn MY DAUGTHER ONLY 15 MONTHS AND SHE START TO SAY FEW WORDS AND SHE TRYS TO COPY AAMINA WORDS ITS A GREAT PRESENT
FOR A MUSLIM CHILD THINK ABOUT ALL THE REWARDS U WILL GET WHEN LITTLE CHILD PRAYS

ules997  (Thursday, 07 July 2011) 
Rating: 5 
awesome doll, my daughter can't stop playing with her new friend and the best thing is she doesn't even realise she's learning all the lovely phrases,
words and surahs Aamina teaches her. great present for any parent, uncle, aunty, grandparent to buy the kids.



Yousuf - Talking Muslim Boy *


Yousuf speaks when you press his hands and feet.
  • Bi-lingual 16" soft plush doll that speaks and sings
  • Interactive hands, feet, number pad and colour pad
  • Over four minutes of sound
  • Muslim doll speaks English and Arabic
  • Fun way for young children to learn languages
  • Ages 3+
This is an enjoyableway for your children to learn about Islam and it's teachings.
Yousuf will recite some essential Quranic words, phrases and surahs together with their meanings,including:

  • Now with Tajweed - correct pronunciation
  • As-Salamu'Alaikum
  • Bismillah hir Rahman nir Raheem
  • Al-hamdu lillah
  • Subhanallah
  • Insha'llah
  • Jazakallah Khair
  • Masha'llah
  • La ilaha illallah, Muhammad dur Rasul'llah
  • Surah Ikhlas followed by translation
  • Surah Fatiha followed by translation
  • Songs about Islam


 
Testimoni from Yousuf customers:

nene157  (Thursday, 28 June 2012) 
Rating: 5 
Alhumdolila I am so glad that there is a doll like this for our muslim children. it's a great product for teaching Quran to little ones, my son is 19
months old and he loves this doll and is now saying Allah and Bismiallah, this doll is even better than the firstone that came out,I bought for my
neice,Ihshallahrn someday you will beable to walk into any US store and buy this doll, may Allah reward your affords and keep great products like
this comming Jzk.

Moonirah  (Thursday, 30 August 2012) 
Rating: 4 
Assalam alaikom. Yousuf's head cap should be better positioned please across his fore-head. Congratulations on your excellent ideas, alhamdoolillah.

Pm inbox Comels: Child of Mine Exciting Little Store for order
Or SMS/Wassap : 0173510627 for fast reply! 

BELIAN BORONG DAN AGEN DROPSHIP JUGA DIPERLUKAN! Email kami jika berminat beli borong dan jadi dropshipper kami ke fianiedeco@gmail.com


UNTUK INFO LANJUT DAN UNTUK ORDER DENGAN REPLY YANG CEPAT (DAN TENGOK LEBIH BANYAK GAMBAR ), SILA LAYARI: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.531291776917786.1073741833.337352372978395&type=1&l=7ee9040a5d

Selasa, 30 April 2013

Aamina & Yousof Talking Muslim Dolls Murah!!! Agen juga diperlukan!

Assalamualaikum:

Comels Store new products!!!!!!





Aamina & Yousof Talking Muslim Dolls!!

The first muslim doll that can speak! Press on their hands, feet and nose and they will recite Quranic words, phrases and surahs together with their meanings, including:

* Now with Tajweed - correct Arabic pronunciation
* As-Salamu'Alaikum
* Bismillah hir Rahman nir Raheem
* Al-hamdu lillah
* Subhanallah
* Insha'llah
* Jazakallah Khair
* Masha'llah
* La ilaha illallah, Muhammad dur Rasul'llah
* Surah Ikhlas followed by translation
* Surah Fatiha followed by translation
* A few Songs about Islam

It's perfect gift for birthdays, Eid or any other celebrations that a child would simply love this unique and adorable doll :)

Now open for pre order.
Ada dua pre order :
1)Stok available akan di pos pada hari esok 2 may 2013 (RM188 include postage) --->stok terhad,siapa cpt,dia dapat! Aamina hanya tinggal 3 unit lagi! Yousoff ada 5 unit lagi!
-->Hanya bayar full payment selewat lewatnya pada hari ini (sebelum pukul 10malam)

***Sekiranya semasa anda hubungi kami,stok available ini sudah kehabisan, jangan bimbang kerana kami akan buka satu lagi pre order utk bulan may:

2)Stok pre order untuk may dibuka bermula hari ini sehingga mid of may. Brg dijangka sampai pada end of may(paling cepat mid of May)
Harga pre order (RM199 include postage)
--->perlu deposit RM100 for booking. Baki dibayar selepas kami ready utk pos.


PM inbox fb page di Comels: Child of Mine Exciting Little Store for order
Or 
SMS/Wassap : 0173510627 for fast reply!

Utk borong : email ke fianiedeco@gmail.com
Agen dropship pon diperlukan. email kami utk diskaun agen!


TESTIMONI DR HALINA YANG HADIAHKAN AAMINA TALKING DOLLS PADA ANAK SULUNGNYA BELLA:

"Bella received something wonderful yesterday.. a gift from Super Muslim Kids.

Meet Aamina, people.."
Aamina is a Muslim doll (who wears tudung!!) that can sneeze when you press her nose, then she’ll say “Alhamdullillah”.

If you press her right hand, she can recite Al-Fatihah and Al-Ikhlas with translation in English. Left hand, she’ll give salam, Bismillah, the syahadah.. Both right and left foot also will teaching our children (and ourselves!!) 
something!!

Klik sini utk tengok video bagaimana Aamina talking doll berfungsi:


Jumaat, 12 April 2013

IPAD ISLAMIK DENGAN HARGA RUNTUH (PROMOSI HAMPIR TAMAT. CEPAT DAPATKAN SKANG!

aSSALAMUALAIKUM

Untuk pengetahuan pelanggan yg dikasihi, hari ni adalah hari terakhir promosi harga ipad islamik dgn percuma buku menulis dan mewarna alif ba ta. promosi akan tamat sehingga jam 5 ptg ini. sleepas itu, harga akan dinaikkan spt harga asal. dan tiada lagi percuma buku jawi tersebut,

So, cpt dapatkan harga RUNTUH promosi ipad dgn percuma buku jawi sekarang
Harga ipad rm47 RM42 termasuk postage semenanjung malaysia
HARGA BIASA rm47 TERMASUK POSTAGE

SILA LAYARI http://www.facebook.com/photo.php?fbid=521624397884524&set=a.342141445832821.75940.337352372978395&type=1&theater
untuk info lanjut dan utk beli

atau boleh sms/whatssapp pn fiza ke 0173510627
email: fianiedeco@gmail.com
cepat, sebelom 5 ptg ini ye!


Selasa, 2 April 2013

IPAD KANAK-KANAK VERSION ISLAMIC (New Design)

Assalamualaikum wbt

IPAD KANAK-KANAK VERSION ISLAMIC
Ipad Islamic New Design at Comels Store!!!


New design of ipad islamic!

yang ni old design tapi function sama je








IPAD ISLAMIK MODEL BARU-ade tambahan fungsi surah an-nas, al-falaq surah al-ikhlas dan ayat kursi..menjadikan fungsinya cukup lengkap- dengan ipad ni anak2 belajar kenal alif ba ta, perkataan arab, bacaan dalam solat, 10 doa harian, nasyid kanak-kanak, surah alfatihah, surah an-nas, al-falaq surah al-ikhlas dan ayat kursi..complete! belajar alif ba ta, belajar solat, belajar doa, hafal surah pendek....permainan yg selamat dan menyelamatkan...


Fungsi :

1.Belajar Kalimah Syahadah, Selawat Atas Nabi, Doa Qunut,
2.Belajar Surah alfatihah, surah an-nas, al-falaq surah al-ikhlas dan ayat kursi..
3.Belajar Solat Seperti Takbiratul Ihram, Rukuk, Sujud, Tahiyyat Akhir, 2 Salam
4.Belajar Mengenal Huruf Alif Ba ta
5.Belajar Mengenal Perkataan Bahasa Arab
6.Belajar Mengenal Huruf ABC
7.Belajar Perkataan Bahasa Inggeris
8.Belajar 10 Doa Harian iaitu Doa Bangun Tidur, Doa Masuk Tandas, Doa Keluar Tandas, Doa Selepas Berwudu\',Doa Makan, Doa Memakai Baju, Doa Masuk Masjid, Doa Keluar Masjid, Doa Perjalanan,Doa Melihat Org Sakit
9.Nasyid Kanak-kanak

Keterangan Tambahan:

#Touch/Press Screen
#Using 3pcs AA Battery

Harga : RM39.90.


for order just sms/WHATSAPP 0173510627 (Pn Fiza)
or email: fianiedeco@gmail.com

Agent diperlukan!
Belian borong juga disediakan utk yg ingin berniaga!



Rabu, 27 Mac 2013

SUSU HALIB'S BERKHASIAT By FianieEshop&ComelsStore

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah bersyukur kita kehadrat ilahi dengan limpah rahmat kurniaanya.FianieEshop & Comels Store dah ada produk baru. Iaitu Susu Halib's keluaran 
IMP (Islamic Manufacturing Practice) 

Ok, mari kita lihat apa yang terkandung dalam susu halibs

Khasiat yang terkandung dalam susu Halib's :

KISMIS

menurut pandangan pakar-pakar pembangunan kanak-
kanak, kismis mempunyai banyak khasiat pemakanan, 
serat, antioksidan, vitamin dan kalsium yang 
merupakan nutrisi penting untuk badan. Kismis juga 
mempunyai kandungan gulanya tersendiri secara 
semulajadi.

Ia mampu memberi tenaga yang konsisten kepada 
kanak-kanak. Kajian juga mendapati kismis yang kaya 
dengan potassium dan rendah dalam sodium membantu 
mengurangkan tekanan darah tinggi.



KURMA



Kurma ialah sejenis tumbuhan yang dikenali dalam 
bahasa saintifiknya sebagai Phonex dactylifera. 
Kajian sains membuktikan buah kurma kaya dengan 
unsur zat besi dan kalsium.Kanak-kanak amat 
digalakkan memakan buah kurma kerana ia dapat 
membantu dari segi proses pembesaran dan 
pembentukan minda kanak-kanak.

KALSIUM RUMPAI LAUT 




Seaweed Calsium diekstrak daripada rumpai laut yang 
merupakan kalsium organik yang paling mudah diserap 
olh tubuh kita. Ia merupakan sumber kalsium yang 
baik dan efektif untuk tubuh berbanding sumber 
kalsium yang lain. 




L-LYSINE



L-Lysine merupakan asid amino yang tidak dapat 
dihasilkan oleh tubuh kita. Ia amat diperlukan oleh 
tubuh kerana ia membantu dalam penyerapan kalsium.


Produk Susu Halib's /  Jenis-jenis Susu Halib's :

1) SUSU PENUH KRIM HALIBS
500gm
RM26

Susu Penuh Krim Halib's: Kalsium, Kismis, Kurma, Rumpai Laut, AHA, DHA dan L- Lysine



2) Susu Halibs biasa (Prebiotik)
ekonomi pack 300gram
RM17.50

3)SUSU HALIBS GOLD
RM35

Sesuai untuk kanak2x setahun ke atas.

LEBIH KALSIUM DAN EKSTRAK GOJI

BERAT BERSIH 550g

4)Susu Penuh Krim Halib’s Frutti 550grm
Harga RM 46
postage RM7

diperkayakan dengan pelbagai khasiat buah-buahan. Pilihan yang tepat untuk ibubapa masa kini. Dirumus khas dengan kebaikan Susu Penuh Krim, Prebiotik, Bijirin, Malt, Madu, Kismis, Kurma, AHA, DHA, Kalsium, L-Lysine, Sukrosa, Buah Tin, Delima, Manggis, Pisang, Dan Betik

5) Susu Penuh Krim Halib’s Cocoa. Susu Halib’s Cocoa
550grm
Harga RM 26
postage RM7


Bahan-bahan:

Susu Penuh Krim, Koko, Malt, Madu, Kurma, AHA, DHA, Kalsium, Badam, L-lysine, Sukrosa, Gingko, Goji, Delima, Manna, Buah Tin dan Kismis



Khasiat Susu Halib's:


Kebaikan Susu Halib’s :

Membantu memberi tenaga
Membantu mengurangkan tekanan darah tinggi
Membantu pembesaran anak-anak
Membantu meningkatkan ketajaman minda
Membantu mengurangkan hyperaktif anak-anak
Memperbaiki dan memperkuatkan daya ingatan.
Memperkuatkan sistem usus.
Mengatasi masalah sembelit dan cirit-birit.
Menambahkann tenaga dan mengurangkan keletihan






Price Susu Halib's :


Berminat untuk order???

Hubungi Puan Fiza di talian 0173510627 (Call/SMS/Whatsapp)
Boleh juga jenguk / LIKE fanpage Susu Halib's kami di : Facebook Fanpage Susu Halib's Berkhasiat
dan boleh juga order dengan pm inbox kami di FB
atau email ke : fianiedeco@gmail.com







Selasa, 8 Januari 2013

Petua & Pantang Larang Semasa Hamil

Assalamualaikum wbt 

 Salam petang semua utk pelanggan2 FianieEshop. 

 Di sini, owner FianieEshop nak share satu artikel yg sangat bagus utk ibu2 yang sedang hamil. Ada yang boleh diikut dan ada juga yang ikut logik ye. Tp majority yg kat bawah ni bagus jika boleh dijadikan panduan ye. Petua dan pantang larang semasa mengandung Pantang larang orang dulu-dulu (Kalau boleh jangan letakkan kepercayaan 100%, cuma amalkan dengan menganggap tips ini berdasarkan pengalaman mereka - orang lama-lama) 

 1) Ketika isteri hamil, suami janganlah memburu, mengania atau membunuh binatang. Kononnya amalan ini boleh menyebabkan anak yang dikandong isteri akan lahir cacat. 

2) Minum air kelapa untuk bersihkan lendir-lendir masa bersalin nanti. 

3) Tak boleh duduk di akar kayu - dikhuatiri uri tertinggal 

4) Bila nak mandi towel usah lilit di sekeliling leher - dikhuatiri tali pusat melilit leher bayi 

5) Suami jangan berlaku kasar pada haiwan -mengenan kat bayi 

6) Petua org cina minum air sarang burung, sehari sebotol kecil -> kulit dan mata cantik. 


 Nasihat lain:

  1) Tidak perlu jalani ujian2 untuk mengesan janin cacat, kerana jika benar demikian , undang2 negara dan hukum islam tidak membenarkan menggugurkan kandungan walaupun janin cacat. 

2) Dipercayai roh ditiupkan kedalam jasad bayi antara 4-5 bulan umor kandongan. Ketika inilah pergerakkan bayi mulai dirasa oleh ibunya. 

3) Rerajin amalkan membaca Al-Quran dari surah2 Maryam, Yusof, Lukman dan sebagainya... semoga kita sesemua dapat bersalin dgn mudah. 

4) Dengar lagu muzikal seperti mozart dll. Kalau gi kat kedai CD mesti jumpa koleksi khas lagu2 untuk org mengandung ni, mendengar lagu2 ni boleh merangsangkan sel2 otak baby supaya lebih pandai. Kalau ikut petua org islam ni perbanyakkan baca surah al-Yusof, luqman. kalau boleh suruh hubby bacakan sambil pegang perut wife. Biasanya buat bila baby berusia 7 bulan sebab masa tu sel otak tengah develop. So masa ni baby akan cepat menangkap bunyi dari luar. 

5) Kafein buleh merencatkan pembesaran bayi manakala nenas mengandungi bhn kimia yg berbahaya pd bayi. Cuma buah mcm nangka, cempedak tu kalau boleh elakkan sbb berangin. 

6) Jangan simpan kucing sbb najis dia boleh menjejaskan bayi. 

 Nasihat Pemakanan:

1) Jangan makan nenas - sebab tajam terutama di awal 3 bulan pertama kandungan boleh menyebabkan keguguran. 

2) Jangan makan pucuk/ulam2 melarat atas tanah (ie ulam pegaga) - sebab takut uri melekat dalam rahim waktu bersalin. 

3) Jangan makan ulaman berbau seperti petai dan jering waktu hujung kandungan -sebab nanti air mentuban berbau busuk. 

4) Jangan minum ais - sebab melemahkan anggota badan tapi kebiasaannya waktu kita mengandung kita kan senantiasa rasa panas dan memang nak cari ais jek. 

5) Jangan travel jauh2 di waktu awal 3 bulan kandungan - takut rahim lemah dan tak dapat menahan dari keguguran. 

6) Air tebu 

- Elakkan! Banyakkan :- 

 1) Minum air susu dan air masak 

2) Makan buah2an dan sayur2an - biasanya ibu mengandung hadapi masalah buang air besar. 

3)Makan sedikit2 tetapi lebih kerap di pertengahan hingga hujung kandungan sebab bila bayi makin membesar akan menghimpit ruang usus menyebab kita cepat rasa senak dan mengah. 

4) Ikut nasihat doktor tentang pemakanan multivitamin. 

5) Ambil folic acid (doktor biasanya akan beri nih) untuk penambahan darah.

 Amalan di hujung kandungan : 

 1) Banyakkan berjalan bagi memudahkan bersalin. 

2) Minum air kelapa (dinasihatkan untuk kandungan 5 bulan dan ke atas) bagi membantu menghilang masalah kerak kepala bayi dari berlarutan (ni biasa ada pada setiap bayi baru lahir) 

3) Ikut kelas latihan persediaan bersalin supaya kita tak terjerit2 bila nak bersalin nanti. ;) 

 Sumber : Internet + ditambah berdasarkan pengalaman admin EzZehra Online Boutique sendiri :) 

 Anyway, cuba lah belek2 album produk berpantang daripada FianieEshop :Klik Sini untuk ke album. 

 Atau boleh hubungi saya pemilik kedai Puan Hafizah di talian 0173510627(call/sms/whatsapp Atau emailkan ke fianiedeco@gmail.com Dibawakan dengan penuh kasih sayang dari kami semua untuk anda pelanggan kami yang udiman =)

PROMOSI KEMBALI KE SEKOLAH 2013 COMELS STORE DENGAN KERJASAMA ADIKBIJAK.COM

Assalamualaikum  wbt

 COMELS Store dengan kerjasama AdikBijak.com, dengan ini merasmikan Promosi Kembali Ke Sekolah yangberlangsung dari 1 Januari sehingga 31 Januari 2013 ini. Jom lihat apa keistimewaan Promosi ini.


Bersempena sessi persekolahan 2013 yang telah bermula, COMELS Store kerjasama dengan AdikBijak.com dengan suka cita menawarkan beberapa pakej istimewa Promosi Kembali ke Sekolah.  
Jangan lepaskan peluang ini bagi mendapatkan pelbagai pakej-paakej anak anda kembali ke sekolah dengan penuh berilmu. Usah lepaskan peluang ini... kerana tawaran ini hanya untuk masa terhad sahaja. 

 Kunjungi : Laman Web AdikBijak.com Untuk info lanjut dan untuk membeli secara online kesemua pakej promosi ini. 
Tawaran terbuka kepada Ahli Biasa dan Ahli VIP. 
TEMPOH TAWARAN: 01 - 31 JAN 2013 
 ~ PERCUMA ~ Setiap pembelian RM175.00 dan ke atas (dalam satu invois), sama ada pembelian melalui Pakej-Pakej JUALAN KEMBALI KE SEKOLAH atau produk-produk lain di AdikBijak.com, sepanjang tempoh tawaran ini akan menerima satu unit Sun Shades seperti di bawah secara PERCUMA*
*Nota: Reka corak adalah tertakluk kepada budi bicara AdikBijak.com .: HADIAH PREMIUM :. Dengan pembelian minimaRM250.00 (dalam satu invois) pula akan melayakkan anda menyertai cabutan premium untuk memenangi salah satu dari hadiah-hadiah hebat berikut: 

- 2x Hadiah Premium: Penginapan 3 hari 2 Malam di Apartmen Suria, Bukit Merah Laketown Resort
-2x Hadiah Utama: Langganan 3-Bulan Majalah Solusi 

-2x Hadiah Bonus: Langganan 3-Bulan Majalah Al-Ustaz .

Berikut adalah 17 pakej yang anda patut miliki untuk memperolehi tawaran/hadiah seperti di atas: 

 1)Pakej 01 :

= PAKEJ BESTARI BACALAH ANAKKU : Siri Cepat Membaca Bacalah Anakku, Buku Aktiviti Fonetik Ekspres 1 & 2 ,Vcd & buku Abu Ada Ayam ,Permainan Kreatif, Poster Mini Abu Ada Ayam 

 =READEASY BESTARI PACKAGE : Early Reading Series, ReadEasy Phonics, ReadEasy Activity Books 1 & 2 Cory Cat ,ReadEasy Intermediate Level ,ReadEasy Phonic Song ,Poster 

= PAKEJ BESTARI AL-FURQAN: Set Siri Cepat Membaca Al-Quran Al-Furqan : Buku Aktiviti Al-Furqan 1 & 2 ,Tajwid Al-Furqan ,Panduan Amali Solat ,Kad Imbas Al-Furqan ,Muqaddam Bertajwid Al-Furqan ,Poster Makhraj Huruf, Buku Mewarna & VCD Lagu-Lagu Al-Furqan 

Harga Ahli Biasa : RM225.00 Harga Ahli VIP : RM210.00(40.0 BP) 



2)Pakej 02: 

= PAKEJ BESTARI BACALAH ANAKKU: Siri Cepat Membaca Bacalah ,Anakku Buku Aktiviti Fonetik Ekspres 1 & 2,vcd Abu Ada Ayam ,Permainan Kreatif, Poster Mini Abu Ada Ayam 

 =READEASY BESTARI PACKAGE :Early Reading Series ReadEasy Phonics, ReadEasy Activity Books 1 & 2 Cory Cat, ReadEasy Intermediate Level ,ReadEasy Phonic Song ,Poster 

Harga Ahli Biasa: RM150.00 Harga Ahli VIP : RM140.00(25.0 BP) 



 3)Pakej 03 :

=PAKEJ BESTARI BACALAH ANAKKU: Siri Cepat Membaca Bacalah Anakku, Buku Aktiviti Fonetik Ekspres 1 & 2 ,vcd Abu Ada Ayam ,Permainan Kreatif, Poster Mini Abu Ada Ayam 

= PAKEJ BESTARI AL-FURQAN :Set Siri Cepat Membaca Al-Quran Al-Furqan, Buku Aktiviti Al-Furqan 1 & 2 ,Tajwid Al-Furqan ,Panduan Amali Solat, Kad Imbas Al-Furqan ,Muqaddam Bertajwid Al-Furqan, Poster Makhraj Huruf, Buku Mewarna & VCD Lagu-Lagu Al-Furqan 

 Harga Ahli Biasa : RM150.00 Harga Ahli VIP : RM135.00(40.0 BP) 



4)Pakej 04 :

=SET KAD IMBASAN: 
 Abu Ada Ayam , Cory Cat & Kad Imbas Al-Furqan 

 Harga Ahli Biasa:RM60.00 Harga Ahli VIP RM55.00(10.0 BP) 


5)Pakej 05 :

=SET BELAJAR JAWI : Ibu Ajarku Jawi . 
Teknik Mudah Cepat Membaca Jawi: 
Kaedah BDN 

 Harga Ahli Biasa : RM55.00 Harga Ahli VIP : RM50.00(5.0 BP) 

6)Pakej 06 :

=SET BELAJAR BAHASA ARAB: Siri Mudah Belajar Dan Mengajar Bahasa Arab. Al-Baghdadi Lughatul Jannah, Buku Aktiviti Lughatul Jannah 1 & 2 & Kamus Adik 

 Harga Ahli Biasa : RM50.00 Harga Ahli VIP : RM45.00(5.0 BP) 

 7)Pakej 07:
 =SET PILIHAN KEYWORDS WITH LADYBIRD Series 4 - Series 6 .
Set pilihan Keyword With Ladybird ini mengandungi buku-buku dari Series 4 - Series 6 (9 buah buku). Set ini amat sesuai untuk melatih kanak-kanak belajar membaca di dalam Bahasa Inggeris bermula dari usia 5 tahun sehingga 7 tahun. 
 ~ BILANGAN SET TERHAD ~ 
Harga Ahli Biasa : RM75.00 Harga Ahli VIP : RM70.00 (50.0 BP) 


8)Pakej 08 :

=PETA MINDA : PENDIDIKAN ISLAM (TAHUN 1 - TAHUN 6) 
 ~Pilihan Mana-Mana Siri~ 
 Harga Ahli Biasa : RM7.50 sebuah Harga Ahli VIP : RM7.00 sebuah (1.0 BP) *Nota: Sila nyatakan Tajuk/Tahun yang anda pilih semasa menghantar bukti pembayaran. 



 9)Pakej 09 :
=SET ISTIMEWA ANAK-ANAK Ensiklopedia: 
- Makkah Untuk Anak-Anak Ummi, 
-Kenapa Wajib Tutup Aurat? 
- Diari Pedoman Nuha dan Ulfah 
 Harga Ahli Biasa: RM45.00 Harga Ahli VIP : RM40.00(3.0 BP) 



10)Pakej 10 :

=LANGGANAN 12 BULAN Majalah Aulad Majalah Celik 
 ~ 2 HELAI T-SHIRT PERCUMA 
 Harga Ahli Biasa : RM105.00 Harga Ahli VIP : RM100.00(2.0 BP) 


11)Pakej 11:

=  LANGGANAN 12 BULAN (Semenanjung Malaysia) Majalah Solusi ,
Majalah A-Ustaz 
 Harga Ahli Biasa : RM260.00 Harga Ahli VIP : RM240.00(20.0 BP) 



 12)Pakej 12:

=  LANGGANAN 12 BULAN (Sarawak/Sabah/WP Labuan) Majalah Solusi ,
Majalah A-Ustaz 
 Harga Ahli Biasa : RM300.00 Harga Ahli VIP : RM280.00(20.0 BP) 


 13)Pakej 13:

=  TAJWID PRO (mengandungi 3 buah DVD) 

DVD 1: 10 Bacaan Unik & Khusus Dalam Al-Quran 
DVD 2: Kesalahan Sebutan 10 huruf Utama Dalam Al-Quran 
DVD 3: 3 Jenis Kesalahan Sebutan Kalimah Dalam Al-Quran 

= FATIHAH TERUNGGUL (mengandungi 3 buah DVD) 
DVD 1: 15 Kesalahan 'LAHNUN JALIY' (kesalahan besar) bacaan Fatihah 
DVD 2: 14 Kesalahan 'LAHNUN KHOFIY' (kesalahan kecil) bacaan Fatihah 
DVD 3: 16 Kesalahan 'LAHNUN KHOFIY' (kesalahan kecil) bacaan Fatihah ~ 

BONUS ~ 
- Hadiah Bonus #1: Tiket diskaun 80% ke seminar ‘Kaedah Hafazan Sicilik XXX’ 
-Hadiah Bonus #2: eBook - 145 fakta Menarik & Menakjubkan tentang Al-Quran 
-Hadiah Bonus #3: eBook - FATIHAH O.K ATAU K.O? : 
75 Kesalahan popular bacaan Fatihah yang sering berlaku ketika solat. 
 Harga Ahli Biasa : RM80.00 Harga Ahli VIP : RM75.00(15.0 BP) 


14)Pakej 14 :

=ENSIKLOPEDIA SOLAT 
 ~ PERCUMA ~ Doa & Zikir Harian 
 Harga Ahli Biasa :RM85.00 Harga Ahli VIP : RM80.00(10.0 BP) 


 15)Pakej 15:

= AL-QURAN AL-KARIM DENGAN PANDUAN WAQAF & IBTIDA' 
Al-Quran al-Karim dengan Panduan Waqaf dan Ibtida' merupakan satu panduan waqaf (memberhentikan bacaan) dan ibtida' (memulakan bacaan) yang pertama di Malaysia dan yang pertama seumpamanya di dunia. Keistimewaan naskah al-Quran ini adalah menggunakan warna yang jelas dan menarik bagi memudahkan pembaca memberhentikan bacaan dan memulakan semula bacaan dengan tepat dan sempurna. 

 Harga Ahli Biasa : RM65.00 Harga Ahli VIP : RM60.00(5.0 BP) 


 16)Pakej 16: 

=SET RESEPI PANTAS: Resipi 30 Minit Chef Kamarul ,Dapur Xpress &  Main Masak-Masak .
SEDIAKAN HIDANGAN PANTAS TETAPI ENAK BUAT BEKALAN ANAK-ANAK KE SEKOLAH  .
Harga Ahli Biasa : RM80.00 Harga Ahli VIP : RM75.00(5.0 BP) 


17)Pakej 17 :

=Pilihan mana-mana lima (5) rekacorak Sun Shades 
* BOLEH PAKAT DENGAN KAWAN-KAWAN UNTUK BERTUKAR-TUKAR CORAK...!!! 

Harga Ahli Biasa : RM45.00 Harga Ahli VIP : RM40.00(5.0 BP) 

 *Nota: Sila nyatakan 5 tajuk yang anda pilih semasa menghantar bukti pembayaran.


So, apelagi??? jom lawati : AdikBijak.com untuk merebut tawaran menarik dan hadiah percuma ini!!
Simple Template edited by Blogger Malaysia :: Powered by Blogger